top of page
Поиск
  • technologyuniversa

АРХАНГЕЛИ



"Архангелите са наставници на ангелите-пазители. Обикновено са по-големи, по-силни и могъщи. В различните религиозни системи се изброяват четири, седем или безкраен брой архангели. В близко бъдеще предстои да се срещнем с още архангели – ще бъде като откриване на нова планета или планетна система.

Архангелите не принадлежат на определена религия. Те помагат на всеки, независимо дали е последовател на някаква вяра или не е религиозен. Могат да дойдат при всеки от нас – поотделно и едновременно, защото съществуват отвъд ограниченията на пространството и времето. Представете си какъв би бил животът ви, ако можехте да бъдете на няколко места едновременно! Е, ангелите казват, че единствената причина, поради която не го правим, е защото сме убедени, че можем да бъдем само на едно място в дадено време. Според тях, скоро ще се научим да преодоляваме всяко ограничение.

Подчертавам това по една важна причина: някои хора се притесняват, че ако призоват архангел Михаил, например може да го отклонят от някоя „по-важна” задача. Ето как проектираме върху тях своите човешки ограничения! Истината е, че архангелите и Извисените учители могат да дойдат при всеки, който потърси тяхната помощ, и да имат уникално преживяване с конкретния човек. Знайте, че можете да призовете архангелите, като ги помолите мислено да ви помогнат. Няма нужда да произнасяте никаква специална или канонична молитва.

Точният брой на архангелите варира в зависимост от религиозната система или свещения текст. В Библията, Корана, Евангелие от Леви, Кабала, Трета книга на Енох и в съчинение на Дионисий Ареопагит се назовават и описват различен брой архангели.

Достатъчно е да кажем, че има много архангели, въпреки че в моите книги и на семинарите обикновено се спирам на Михаил, Рафаил, Уриил и Гавраил. Но напоследък и другите ме подтикват да ги поканя в живота и работата си, затова предлагам допълнителна информация за архангелите и как бихте могли да общувате с тях. По време на тези разговори разбрах, че те са от различен пол. Тъй като ангелите и архангелите нямат физически тела, „полът” им се отнася най-вече до тяхната енергия и специализация. Например, архангел Михаил притежава могъщата сила на закрилник , което е твърде мъжко качество, докато Йофиел обича красотата, което я прави много женствена.

- Архангел Азраел – името му означава „на когото Бог помага”. Понякога го наричат „Ангела на Смъртта”, защото идва при хората в мига на тяхната физическа смърт и ги съпровожда до Отвъдното. Помага на душите, току-що преминали от другата страна, да се почувстват успокоени и много обичани. Този архангел напътства свещенослужителите от всички религии и духовните учители. Призовете Азраел при починал или умиращ близък. Освен това той може да ви помогне в официалната или неофициалната ви работа като свещенослужител.

- Архангел Ариел – името й означава „лъв или лъвица Божия”. Наричат я Архангел на Земята, защото работи неуморно за доброто на планетата. Тя се грижи за царството на елементалите и помага при лечението на животните, особено в дивата природа. Призовете Ариел, за да се запознаете по-отблизо с феите и другите вълшебни същества, да помогнете за опазването на околната среда или да излекувате ранена птичка или друго диво животно.

Архангел Гавраил – името й означава „Бог е моята сила”. В ранните ренесансови картини Гавраил е изобразявана като жена, но в по-късните религиозни текстове за нея пише в мъжки род - /вероятно поради радикалните промени на свещените текстове, приети на Никейския събор/. Тя е ангел-вестител и помага на всички земни посланици – писатели, учители, журналисти. Призовете Гавраил да ви помогне да се справите със страховете си и склонността да се помайвате и отлагате, когато ви предстои ново начинание в областта на комуникациите, както и при всичко, свързано със зачеване, осиновяване, бременност, и ранно детство.

- Архангел Задкиел – името му означава „Божия справедливост”. От стари времена се почита като ангел на добрата памет и заедно с Уриил е прекрасен помощник на учениците и студентите. Призовете Задкиел да ви помогне, когато трябва да си спомните нещо, включително собствената си Божественост.

- Архангел Йеремиел – името му означава „Божия милост”. Той е вдъхновител, който ни мотивира да посветим себе си на духовността и служенето. Освен това ни помага в процеса на постигане на Божествената мъдрост. Призовете Йеремиел, ако се чувствате „заседнали” по духовния си път и когато се нуждаете от повече ентусиазъм във връзка с духовното си развитие и Божествената си мисия. Той ще ви утеши в процеса на емоционално лечение. Освен това ще ви бъде много полезен, ако имате проблеми с прошката.

Архангел Йофиел – името й означава „Божия красота”. Тя е покровителка на хората на изкуството и ни помага да открием и поддържаме красотата в живота си. Призовете я, преди да се заемете с някакъв творчески проект. Тъй като едно от призванията на Йофиел е да направи планетата по-красива чрез изчистване на замърсената околна среда, можете да я помолите да ви постави задачи във връзка с тази толкова важна мисия. Освен това аз наричам Йофиел „ангела на фън шуй”, защото тя

- може да ви помогне да оправите хаоса в офиса, жилището и дори в живота си като цяло.

- Архангел Метатрон – името му означава „ангел на Присъствието”. Смятат го за най-младия и най-високия на ръст сред архангелите. Той е един от двамата архангели, които някога са живели на Земята като хора /бил е пророкът Енох/. Двамата с Дева Мария работят заедно в помощ на децата – както на живите, така и на починалите. Призовете Метатрон, когато имате нужда от всякаква помощ, свързана с деца. Често той се намесва, за да помогне на младите да развият своето духовно разбиране и осъзнаване. Освен това се грижи кристалните и индиговите деца да не потискат духовните си дарби и да се справят в училище, у дома и в други области на живота.

- Архангел Михаил – името му означава „който е като Бог” или „който прилича на Бога”. Той е архангелът, който освобождава Земята и нейните обитатели от въздействието на страха. Освен това е покровител на полицаите и дава на всички нас кураж и твърдост да следваме своята истина и да изпълним Божествената си мисия. Призовете Михаил, ако се чувствате застрашени или се притеснявате за личната си сигурност и Божественото си предназначение, или правите важни промени в живота си. Също така можете да го повикате да ви помогне да поправите всякакви механични и електрически уреди. Наред с това архангел Михаил може да ви съдейства да си спомните житейската си мисия и да ви даде кураж да я следвате.

Архангел Рагуел – името му означава „приятел на Бога”. Често го наричат „ангелът на справедливостта и честността” и закрилник на преследваните. Повикайте го на помощ, когато усещате, че някой ви потиска или манипулира. Рагуел ще се намеси, като ви даде съвет как да постигнете равновесие на силите и да получите справедливост в личния и социалния си живот.

- Можете също така да го призовете в защита на друг човек, към когото се отнасят несправедливо. Освен това той ще ви помогне да хармонизирате личните си взаимоотношения.

- Архангел Разиел – името му означава „тайната на Бога”. Твърди се, че стои толкова близо до Бог, че чува всички Негови разговори за вселенските тайни и мистерии. Той записал тези тайни и ги дал на Адам; накрая ръкописът попаднал в ръцете на пророците Енох и Самуил. Призовете Разиел, когато искате да разберете някакъв езотеричен материал /включително вашите сънища/ или да практикувате алхимията на проявлението.

- Архангел Рафаил – името му означава „Бог лекува”. Той отговаря за лечението на физическо ниво и помага на всички, които се грижат за здравето и доброто самочувствие на хората; това включва и онези, които още не упражняват активно такава дейност. Призовете Рафаил при всяко заболяване или травма – за вас, за друг човек, дори за животно. Помолете го да ви помага в лечителската работа, включително за обучение и организиране на частна практика. Наред с това, архангел Рафаил помага на пътешествениците, затова го помолете да ви осигури безопасно и спокойно пътуване.

- Архангел Сандалфон – името му означава „брат”, защото също като архангел Метатрон, и той някога е бил човек /пророк Илия/, възнесъл се в архангелските селения. Сандалфон е архангелът на музиката и молитвите. Той помага на архангел Михаил за премахването на страха и неговите последици /чрез музика/. Пуснете си успокояваща музика и го призовете да ви помогне при всякакви духовни неясноти.

Архангел Уриил – името му означава „Бог е светлина”. Това небесно същество облива със светлина всякакви тревожни ситуации и озарява нашите способности да се справим с проблема.

- Призовете Уриил, когато попаднете в задънена улица, когато трябва да премислите нещата ясно и да намерите отговорите. Освен това той помага на учениците и студентите, както и на всички, които имат нужда от интелектуална помощ.

- Архангел Хамуел – името му означава „онзи, който вижда Бог”. Той ни помага във важни периоди в живота. Призовете го, за да си намерите нов романтичен партньор, нови приятели, нова работа или изгубена вещ. Щом попаднете в новата ситуация, той ще ви помогне да я изградите и поддържате. Затова го попитайте дали има нужда да коригирате някакво недоразумение в личните или служебните си взаимоотношения.

- Архангел Ханиел – името му означава „Божия благодат”. Призовете този архангел, когато искате повече благодат и грациозност в живота си /мир, ведрост, весела компания от добри приятели, красота, хармония и т.н./. Можете също така да поискате помощ преди всяко начинание, в което искате да бъдете въплъщение на изискаността, например при важно представяне, интервю за работа или първа среща."



0 просмотров0 комментариев
bottom of page