top of page
Поиск
  • technologyuniversa

АНГЕЛИ – ПАЗИТЕЛИ



Напомням ви, че ангелите – пазители са прикрепени към вас през целия ви живот. Пак повтарям, че те не са живели на Земята в човешки тела, освен ако не са били „въплътени ангели” /тези същества приемат човешка форма за кратко време или за един живот/.

Всеки има поне двама ангели-пазители, независимо от своята вяра, характер и начин на живот – друг е въпросът, обаче, дали ги слуша и доколко. Единият ангел е насочен към външния свят и ви „побутва с лакът” да вземате такива решения, че да се реализирате по най-добрия възможен начин. Той/тя познава вашите таланти и потенциал и ви насърчава да светите ярко във всяко отношение. /Малко по-нататък ще говорим за пола на ангелите./

Другият ангел-пазител е много по-тих като глас и енергия. Той/тя ви утешава, когато сте тъжни, самотни или разочаровани. Прегръща ви, когато не можете да намерите работата или жилището, които отчаяно желаете, и ви успокоява, ако любимият и не дойде на среща в петък вечер.

Може да имате и повече от двама ангели-пазители – много от хората, които познавам, имат цяла група край себе си. Но наблюденията ми включват най-вече участниците в моите семинари и хора, които по принцип почитат ангелите и ги привличат към себе си. Това не означава, че ангелите са пристрастни и се стараят да угодят на почитателите си; просто онези, които са „ангелски” настроени, по-често ги молят за помощ. Тези молби винаги намират отклик, независимо кой ги е отправил.

Нашите ангели наистина имат мъжки и женски енергии и затова изглеждат и действат като мъже и жени. Но всеки от нас има група от Божествени спътници с различно пропорционално съотношение между мъжете и жените. Затова вие можете да имате

три мъжки ангела и един женски, а сестра ви – два женски.

Всички ангели наистина имат криле и изглеждат като небесни същества. Приличат много на изображенията от ренесансовите картини, чиито репродукции можете да видите на коледните картички и в религиозното изкуство. Доколкото знам, те не ги използват за придвижване – никога не съм виждала ангел да пърха с криле. Но съм виждала как обгръщат хората с тях, за да ги успокоят – според моя личен опит, това е единственото им предназначение.

Веднъж ангелите ми казаха, че единствената причина да имат криле е заради очакванията на хората на Запад. Обясниха ми, че първите художници, които рисували ангели, са взели светлинната им аура за криле, затова са ги надарили с тези атрибути върху картините си, а те са започнали да се появяват пред хората в този вид, за да знаят, че това са именно техните ангели.

Интересното е, че ангелите-пазители край хората, които изповядват източни религии, например будизъм или индуизъм, обикновено нямат криле. Техните ангели приличат повече на бодхисатви /извисени същества, постигнали просветление/, но изпълняват същата роля като западните: да обичат, закрилят и напътстват човек, към когото са прикрепени. Изключение правят единствено ориентираните към Изтока хора с еклектични убеждения или последователи на движението Нова епоха. Около тях има голяма група духовни помощници. Обикновено те им казват: „Призовах всички от Небето да дойдат при мен и да ми помагат!”




207 просмотров0 комментариев
bottom of page